Informatiebeveiliging

Beveiliging is een belangrijke maatregel op het gebied van informatiebeveiliging. Wij beschermen tegen bedreigingen zoals virusaanvallen, DDoS-aanvallen, ransomware, hacks, spyware en spam.

Onze meerlaagse beveiliging bestaat uit:

N

Back-up oplossing

N

Antivirus & Firewall

N

Systeem- & netwerkbeveiliging

N

Encryptie

N

Beleid & bewustzijn

Waarom ICT Beveiliging voor jouw organisatie?

Tegenwoordig is de beveiliging van uw systemen van essentieel belang voor zowel particulieren als zelfstandige ondernemers. De schade kunnen namelijk hoog op lopen, maar ook kan dat gevolgen hebben voor gevoelige gegevens van uw klanten. Hierdoor worden helaas ook kleine bedrijven slachtoffer van cybercrime. Ransomware, hacks, spyware: cybercriminaliteit groeit sterk en is vrijwel dagelijks een hoogtepunt in het nieuws. Het belang van data neemt toe en beveiliging van uw bedrijfsinformatie is cruciaal.

Gevolgen van een slechte beveiliging

Bedrijven hebben echter vaak niet de tijd, middelen of kennis om te investeren in informatiebeveiliging. Computercriminaliteit, cybercriminaliteit of cybercriminaliteit zijn misdrijven waarbij informatie- en communicatietechnologie als middel en doel wordt gebruikt. Er kan bijvoorbeeld misbruik worden gemaakt van de identiteit, geld of gegevens van u of uw organisatie. Beveiligingsincidenten en datalekken veroorzaken doorgaans ernstige reputatie- en imagoschade, maar in sommige gevallen kan dit zelfs het einde zijn van een bedrijf. Helaas moet u in zulke gevallen klanten informeren dat hun gegevens zijn gecompromitteerd. Denk aan de juridische gevolgen, boetes, hoge onderhoudskosten en hogere verzekeringskosten na zo een ongeval. De schade kan groot zijn en dat willen we natuurlijk voorkomen.

Hoe kunnen wij uw bedrijf redden

Het waarborgen van de veiligheid van onze klanten is een van onze belangrijkste verantwoordelijkheden. Op het gebied van veiligheid zijn we liever overbeschermd. Daarom gebruiken we meerdere beveiligingslagen die zijn ontworpen om de gegevens van uw organisatie te beschermen. We werken met u samen om risico’s te identificeren en beleid te ontwikkelen om kritieke informatie te beschermen. We nemen voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van uw systeem te garanderen. We beschermen uw netwerk met firewalls, sterke authenticatie, antivirus en andere oplossingen voor het voorkomen van gegevensverlies.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met de IT beveiliging van uw organisatie? Of heeft u andere vragen voor ons? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij zorgen voor een meerlaagse beveiliging ontworpen om uw gegevens te beschermen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw organisatie.

Meer weten over wat Node IT voor u kunt betekenen,
neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Onze meerlaagse beveiliging bestaat uit

Antivirus & Firewall

We zorgen ervoor dat al uw apparaten voorzien worden van een adequate antivirus, malware bescherming én automatische systeemupdates.

Back-up

Back-up is essentieel en indien deze nodig is kunnen we al je data repliceren naar een andere beveiligde locatie. Zo is de kans op bijkomend dataverlies geminimaliseerd. Zo weet u zeker dat u uw bestanden niet kwijt bent, en hoeft u in het geval van ransomware niet te betalen voor losgeld.

Encryptie

Een belangrijk onderdeel van het beschermen van data is encryptie(Gegevensversleuteling). Wij zorgen ervoor dat uw werkstations bij het opstarten versleuteld zijn. Zo zijn jouw gegevens en bestanden alleen leesbaar als u daar het wachtwoord van hebt. U data is voor niemand anders toegankelijk dan voor jou en je werknemers. 

Netwerk- en systeembeveiliging

Wij bewaken actief de grens van uw interne netwerk met het publieke internet. Wij ontwerpen netwerken met veiligheid als uitgangspunt. Denk hierbij aan gescheiden netwerken binnen uw bedrijf of de mogelijkheid om mobiele apparaten op afstand te wissen is, dit is van groot belang als het gaat om veiligheid. Grotendeels van de datalekken wordt eenvoudigweg veroorzaakt door verloren of gestolen apparatuur.

Strenge toegangscontrole

We beschermen de systemen van uw organisatie tegen ongeautoriseerde toegang door toegang te limiteren en te controleren. We raden bijvoorbeeld aan om complexe wachtwoorden te gebruiken en deze regelmatig te wijzigen.

Beleid en bewustzijn

Node IT helpt met beveiligingsoplossingen, security-audits en workshops voor personeel. Hierdoor verhogen wij de bewustzijn en de kennis van uw medewerkers. Want helaas wordt er meer dan 60% van de beveiligingsincidenten veroorzaakt door de gebruikers.

Bij Node IT in Den Haag kun je terecht voor een betrouwbare ICT Partner. Zo staan alle vertrouwelijke gegevens en bestanden van je bedrijf altijd veilig opgeslagen.

 

Zo geef je cybercriminelen minder kansen om deze vertrouwelijke en bestanden gegevens in te zien. Bovendien zullen de meeste hackers hierdoor hun malafide praktijken ergens anders uitvoeren. Bescherm jezelf vandaag, voorkomen is beter dan genezen!